Åben diskrimination på diskotek

Diskotek "Havanna" i Esbjerg har en dør-mand, der ikke kan håndtere udlændinge. Når der er for mange, der ikke ligner hvide danskere, lukker han ikke flere ind.

Ledelsen af diskotek "Havanna" siger, det er dørmanden, der begår en fejl. Det er ikke diskotekets holdning, at udlændinge skal holdes ude. Men det er ikke desto mindre det, et par udenlandsk udseende unge har oplevet under et besøg på Havanna.

Entreen var betalt

De to er gymnasie-elever i Esbjerg. Den ene er født i Danmark, men ligner en palæstinenser. Den anden er født i Somalia, men har boet her i landet næsten hele livet. De ville fejre nytårsaften på Havanna, og de betalte for det. De var inde på diskoteket en gang, men gik ud. Da de vendte tilbage, blev de afvist.
 
De to gymnasie-elever har på Facebook offentliggjort en lyd-optagelse, de har lavet med deres mobil-telefon. Her siger en dør-mand "I må vente. Der er ikke noget at diskutere. Ikke flere udlændinge, fordi vi har haft så mange problemer.....Vi kan ikke styre det .....Vi føler reglerne.....I bliver nødt til at vente, så kommer I ind."

Ingen kvoter

På lyd-optagelsen høres også en, der protesterer, fordi "det er ulovligt" at afvise udlændinge.

De to gymnasie-elever fik omsider lov til at komme ind. Men først, da et antal andre udenlandsk udseende gæster var gået ud, og andre dansk-udseende gæster var lukket ind.

Ejeren af etablissement "Havanna" hedder Kristian Prisfeldt. Han beklager hændelsen og tager afstand fra den. Han siger, at dør-manden har handlet alene. Der er ingen regler om kvoter.