TV der bevæger dig

Aabenraa dropper at være klima-kommune

02:26

1 af 2

Siden 2010 har kommunen haft fokus på at reducere sin CO2-udledning med 2,5 procent om året, fordi kommunen har haft en aftale med Danmarks Naturfredningsforening om at være klimakommune. Men det er nu slut, har et flertal i byrådet besluttet.

- Det er ikke et spørgsmål om, at vi ikke vil klimaet og at vi ikke vil miljøet. Det her er bare et spørgsmål om, at vi har valgt at fokusere på andre ting. Når vi ikke er med i den her aftale længere, så kan vi fokusere lokalt og på noget af det samarbejde, vi også mener, er vigtigt, siger Bent Sørensen, Venstre, Formand for Teknik- og Miljøudvalget til TV SYD.

-Jeg undrer mig over, at kommunen ikke længere vil være med som klimakommune. Med en klimaaftale sikrer vi jo netop, at kommunen forpligter sig til at gøre en indsats for at reducere sin CO2-udledning. Det er en kovending i forhold til den indsats, som kommunen allerede har gjort på området, siger Formand i Danmarks Naturfredningsforenings afdeling i Aabenraa, Ulla Lendal.

Kommunen vil ikke forlænge aftalen om at være klimakommune, som blev indgået i 2010, men den begrundelse, at det er for dyrt at lave indrapporteringer om klimaindsatsen.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden