Aabenraa får nu penge til ny motorvejsafkørsel

En lang kamp for at skaffe Aabenraas erhvervsliv lettere adgang til motorvejen er nu kronet med held, da et flertal i Folketinget er enige om at bruge 22,4 millioner kroner til både en helt ny afkørsel og udbygning af tilslutningsanlæg ved Aabenraa N.

Vejdirektoratet har i samarbejde med Aabenraa Kommune set på muligheden for at etablere et nyt nordvendt tilslutningsanlæg ved Bodumvej samt en såkaldt shunt, der kan lette trafikpresset ved det eksisterende tilslutningsanlæg ved Aabenraa N.

Anlægsoverslaget for denne løsning beløber sig til 44,8 millioner kroner  (2016-priser).

-- Flere af virksomhederne i erhvervsområderne ved motorvej E45, herunder Abena, har et stigende behov for at kunne benytte modulvogntog. Det kan de ikke i dag med det nuværende tilslutningsanlæg ved afkørsel 70. Det giver store udfordringer. Desuden oplever vi i myldretiden opstuvning af trafik på motorvejen, hvilket forstærkes efterhånden, som der skabes flere arbejdspladser bl.a. ved sygehuset, har argumentationen lydt fra Aabenraas  borgmester Thomas Andresen (V) over for skiftende transportministre, når de har været på besigtigelse af forholdene.

Nu er regeringen (Venstre), Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti enige om at afsætte 22,4 millioner kroner projektet under forudsætning af, at Aabenraa Kommune selv bidrager med den sidste halvdel af udgifterne.

 

.