Åbent hus i arresten

Onsdag aften er der åbent hus i arresten i Kolding. Et projekt skal få virksomheder til at ansætte kriminelle unge.

En af de kriminelle unge der har fået et job efter endt afsoning er Jesper Fairfaks Jespersen. Han arbejder på lageret hos firmaet Veksø i Taulov.

Inden da sad Jesper Fairfaks mere end han arbejdede. Der afsonende han nemlig en ti timers dom for salg og besiddelse af Narkotika. Derfor er han rigtig glad for at han efter sin tur i fængslet har haft mulighed for at få et arbejde.

- Det har jo givet mig en fast hverdag. En ny chance i livet for at komme ud på den rigtige side og komme væk fra kriminaliteten.

Det er Kolding Arresthus, Projekt High:five, VUC Kolding, UU Center Kolding, Business Kolding og VirksomhedsnetværkCabi der i dag har inviteret virksomheder og andre intresseret en tur i arresten. Her er der oplæg om hvilke beskæftigelsesmæssige tiltag der tilbydes de indsatte, så de kan komme bedre videre i deres liv på den anden side af en afsonet dom.

Jesper Fairfaks er ikke i tvivl om at sådanne tiltag er nødvendige.

- Nu har jeg selv været ude og søge, og det er jo afslag på afslag. Og selvom de kan se han gerne vil arbejde og han gerne vil, så kigger de og ser der en plet på straffeattesten også finder de jo en anden, siger Jesper Fairfaks til TV SYD.