Åbnede Ministervejen

Vejen mellem Vejle og Billund skulle måske hedde Ministervejen i stedet for Borgmestervejen. Trafikminister Henrik Dam Kristensen klipper i dag snoren til det sidste stykke af vejen mellem Bredsten og Billund.

- Jeg har åbnet mange veje i det sidste år, men denne her vej kommer jeg selv til at bruge , når jeg hver anden uge skal til fodbold i Vejle, siger ministeren.

Henrik Dam Kristensen er dog ikke helt enig i, at vejen skal hedde Ministervejen.

- Jeg synes, at borgmestrene i området har lavet så godt et stykke arbejde, at det er fint, at den kaldes Borgmestervejen, siger han til TV SYD.

Mandag eftermiddag blev det sidste stykke åbnet af Borgmestervejen.

Det drejer sig om stykket mellem Bredsten og Vandel.

Sparer seks minutter

Dermed bliver der nu motortrafikvej hele vejen fra Vejle til Billund. Det bliver tilladt at køre 90 km/t på hele strækningen. Det betyder, at turen mellem Vejle og Billund vil være ca. seks minutter kortere, når vejstykket åbnes for trafik mandag aften.

Motortrafikvejen bliver en såkaldt "2+1-vej". Det betyder, at trafikanterne får mulighed for at overhale via et ekstra spor skiftevis i øst- og vestgående retning.

I 2002 åbnede motortrafikvejen, der fører trafikanterne fra Vandel nord om Billund til Billund Lufthavn. Helt tilbage i 1986 åbnede motortrafikvejen mellem Vejle og Skibet og i 1989 en ny vej mellem Skibet og Bredsten.

Største rundkørsel

I forbindelse med det nye stykke vej er etableret Danmarks største rundkørsel uden for motorvejsnettet. Det er rundkørslen ved Bredsten, hvor trafikken til og fra Billund fordeles mod Vejle og Kolding. Rundkørslen har en diameter på over 100 meter. Det vil sige, at der kan være en fodboldbane inden i rundkørslen...!