Årets første stork er spottet

Vejret er varmere, dagene bliver længere og nu er storken også kommet. Det er forår i Danmark.

Allerede for flere uger siden begyndte de første storke at vise sig i rederne i det nordlige Tyskland. Derfor var det også ventet at de første storke inden længe ville blive set i Sønderjylland. Og det er de nu blevet. Samtidig er en gammel sønderjysk kending vendt tilbage efter en lille udflugt til det tyske.

Anders Rasmussen fra Grenå spottede som den første årets ikke overvintrende stork i Danmark.

- Vi kan sige med sikkerhed, at det ikke er en af de overvintrende storke der blot har været på udflugt i Jylland. For Anders Rasmussen fik fotograferet storken der afslørede, at fuglen ikke var ringmærket. Dermed kan vi med sikkerhed konstatere, at der er tale om en rigtig forårsbebuder, siger Jess Frederiksen fra Storkene.dk

Også i Smedager i Sønderjylland kan man melde om stork. Her er landsbyens kæledægge, Karlsson, vendt tilbage til reden i Smedager.

Hanstorken havde ellers slået sig ned på en rede lige syd for grænsen i Schafflund/Skovlund, hvor der allerede var en hunstork på reden, der befinder sig på byens kro. Og det var åbenbart for tillokkende for Karlsson, der troede kærligheden var fundet.

- Men den 17. marts ankom den ?rigtige? mage til hunstorken og han var absolut ikke glad for synet af Karlsson på taget af kroen. Det kom hurtigt til heftige kampe der resulterede i, at Karlsson måtte give op. Men i løbet af natten kom Karlsson tilbage og forsøgte at generobre reden og hunstorken. Endnu engang var det dog den tyske stork der løb af med sejren og sendte Karlsson væk, siger Jess Frederiksen

Fredag kunne indbyggerne i Smedager så ånde lettet op. Karlsson landede nemlig godt træt og udmattede midt på eftermiddagen.