Årets hedeste dag venter - men regn på vej

Udsigt til varmerekord med over 24 grader mandag. Men fra onsdag afløses det gode vejr af regn og tordenbyger.

Det varme forårsvejr har for alvor ramt Danmark. Der er udsigt til årets varmeste dag, når vestjyderne mandag får op til 24 graders varme.

Det fortæller Mikael Jarnvig fra TV2's vejrcenter.

- Det bliver varmt, tørt og solrigt med 24 grader i det sydvestlige Jylland, og dermed kan det sagtens blive årets varmeste dag, siger han.

Det varme vejr kommer efter, at der for under en uge siden var meldinger om kraftigt snefald i Nordjylland.

Og hvis temperaturen sniger sig en enkelt grad højere op, er der udsigt til en reel sommerdag. Det scenarie er bestemt ikke urealistisk, vurderer Mikael Jarnvig.

Fortsætter tirsdag

- En grad varmere kan det sagtens blive, for der er altid chance for lidt udsving i forhold til vores vurdering. Men jeg hælder mest til 24 grader, siger han.

En endnu frisk vind fra sydøst holder dog temperaturen lidt nede i dele af landet - især langs østvendte kyster - hvor man må nøjes med 13-17 grader.

Tirsdag fortsætter det varme og solrige vejr. Temperaturen kan igen nå op omkring 23 grader, hvor det bliver varmest.

Det gode vejr ender brat onsdag, hvor en koldfront med regn- og tordenbyger trækker ind over os vestfra.

- En del vil stadig få 20 grader, men det bliver mere blandet og flere steder når temperaturen kun op på 14 grader, siger Mikael Jarnvig.

Det ustabile vejr fortsætter frem mod weekenden, hvor temperaturen falder yderligere. Samtidig kommer der spredte regnbyger over hele landet.