Årø kommer på verdenskortet

Øen i Lillebælt er i fuld gang med at forberede statsbesøget den 6. juni, når kongeskibet "Dannebrog" kaster anker, og regentparret sejler i havn med chaluppen.

TV Syd har prøvet ruten igennem, lige fra bådebroen, hvor Dronningen og Prinsgemalen lægger ind, til forsamlingshuset, hvor der bliver serveret et sønderjysk kaffebord af et omfang, Årø sjældent oplever.

To vinbønder

Dronningen og Prins Henrik bliver modtaget af en deputation fra beboerforeningen med formand Connie Hansen i spidsen.

- Det er et besøg af meget stor betydning. Det sætter Årø på Danmarks-kortet, ja endda på verdens-kortet, siger Connie Hansen.

Vi fulgte det foreløbige program og kørte ruten igennem med en elektrisk golf-cart. Det var lidt snyderi, fordi dronningen og prinsgemalen kommer til at køre med hestevogn. Vores chauffør var Bjarne Jepsen, der i kraft af sit store lokal-kendskab skal være guide på den store dag.

Han kørte os til Årø Vingård, hvor vinbonden prins Henrik får mulighed kigge vinbonden Sv. Aage Hansen efter i sømmene og smage vin af druer, som ikke bliver brugt på vingården i Cahors i Frankrig.

Madpakke med hjem

Næste stop bliver Galloway-gården, hvor der bliver avlet skotske køer med mavebælter. Galloway-kød smager godt, og der bliver hvisket i krogene om, at regentparret skal have en stor madpakke med hjem til Amalienborg. Den bliver fuld af specialiteter fra Årø.

Længere fremme på ruten ligger Brummers Gård, hvor der bliver serveret frokost. På gården ved siden af bliver der også serveret frokost. Den er forbeholdt den sværm af reportere og fotografer, som altid følger i hælene på kongelige gæster, herunder også TV Syd.

Kaffen bliver klar

Derefter går turen til Bulladen på Brummers Gård, kirken og forsamlingshuset, hvor kaffen venter med fedtkager, kringle, ingentingskager og mange andre kager.

Det sønderjyske kaffebord bliver sidste stop, før regentparret sejler tilbage til "Dannebrog" for at slappe af forud for det officielle besøg dagen efter i Haderslev.

TV Syd sender hele dagen direkte fra Årø og den følgende dag fra Haderslev.