Årre bliver blomstrende landsby

Som den kun tredje landsby i Danmark er Årre ved Varde tildelt titlen Blomstrende Landsby.

Det lille landsbysamfund med ca. 600 indbyggere har forud for anerkendelsen gjort et stort stykke forarbejde for at opfylde de kriterier, der er gældende for at kunne plante et Blomstrende Landsby-flag.

I ansøgningen skal man f.eks. dokumentere et udbredt kendskab til eget samfund, have et rigt og aktivt foreningsliv og have et stort netværk og et godt sammenhold.

De lokale forhold omkring disse ting er beskrevet indgående i ansøgningen, og at man i Årre er noget specielt, belyses også af, at man så sent som i 2008 blev udnævnt til Årets Landsby i Varde Kommune.

I Årre har man i årevis haft et rigt, meget aktivt foreningsliv, hvor fællesskab og godt naboskab er i højsædet. Både hvad angår bosætning og erhvervsudvikling har det naturligvis en vis betydning, at resten af samfundet anerkender, at her er der altså et levende lokalsamfund, der vil noget i fællesskab.

Blomstrende Landsby-begrebet er en slags landsbyernes smiley-ordning, og i Varde Kommune noterer man sig naturligvis med tilfredshed, at det gang på gang lykkes dens mange mindre landsbyer at sætte sig selv på landkortet.

Kåringen bliver fejret med en række aktiviteter søndag.