Årsmøde bliver til festival hos Indre Mission

I årtier har mørke kongrescentre og idrætshaller lagt rammer til Indre Missions årsmøder. Men i år bliver der kun en tynd teltdug mellem himlen og Indre Missions venner.

I weekenden den 20.-22. juni bliver Indre Missions Årsmøde for første gang nogensinde afviklet som en festival med flere scener, rap-musik og udendørsaktiviteter på bevægelsens egen campingplads, Mørkholt Strand Camping, ved Vejle Fjord.

Deltagerne, som forventes at strømme til fra hele landet, skal selv sammensætte festivalprogrammet ud fra et omfattende program med over 50 punkter. Der er foredrag, debatter og mulighed for at få indblik i en række af Indre Missions og Danmarks Folkekirkelige Søndagsskolers mange arbejdsgrene. Undervejs kan man slå et smut forbi udstillingsområdet 'Markedspladsen', og er man til action, kan man dyste i at bakke med campingvogn, ringridning med bil eller stille op i stærk-mands-konkurrencen (m/k), mens børnene holder Årsmøde Festival i deres helt eget Slaraffenland.

Til en festival hører naturligvis musik, og fredag aften tager rapperen Dan Conrad turen fra København til Vejle Fjord for at give koncert sammen med et hold dygtige breakdancere.

Selve årsmødet, hvor Indre Missions formand, valgmenighedspræst Hans-Ole Bækgaard, Aarhus, fremlægger sin årsberetning, finder sted lørdag formiddag kl. 10. I år vil han bl.a. kommentere arbejdet med nye strukturer og arbejdsgange i både folkekirken og Indre Mission. Og han vil samle op på det sidste års mange teologiske debatter om bl.a. omvendelse, gudsopfattelse og mission.

Efter beretningen er der tid til en drøftelse, og lørdag eftermiddag kl. 14.30 vil Indre Missions årsregnskab blive fremlagt med efterfølgende drøftelse.

I løbet af weekenden er der fem fællessamlinger i det store telt, hvor alle årsmøde-deltagere mødes på tværs af generationer til møder med bl.a. forkyndelse og fællessang.