AC Horsens hægter Sønderjyske af toppen

Sønderjyske tabte mandag aften med 0-2 ude mod AC Horsens, der dermed forlader bunden af Superligaen.

Med et hurtigt mål til AC Horsens og et straffespark til sidst i kampen vandt østjyderne mandag aften 2-0 ude over Sønderjyske.

Dermed formåede Sønderjyske ikke at holde trit med FC København i toppen af Superligaen, mens AC Horsens forlader bunden og nu er á-point med aftenens modstander. Begge har syv point efter fire runder.

Resultatet af mandagens kamp var ganske fortjent set over 90 minutter. Sønderjyske leverede udmærket fodbold i perioder, men AC Horsens var bare bedst og så også klart mest friske ud i slutningen af kampen.

Og udeholdet lagde pres på det sønderjyske tophold allerede efter tre minutter, da Troels Kløve scorede sikkert efter en dårlig clearing af et hjørnespark.

Hjemmeholdets Daniel Christensen formåede ikke at sparke bolden væk, og den dumpede i stedet ned for fødderne af Kløve, som sikkert sparkede den i mål til 1-0.

Selv om sønderjydernes Lasse Vibe lige efter målet ramte målscoreren i hovedet med sin støvle, så Kløves blødende hoved måtte bindes ind bandage, så udeholdet langt friskere og hurtigere ud i alle spillets facetter.

Derfor lagde de gule også nemt et tungt pres på Sønderjyske og burde - som holdets Martin Spelmann udtrykte det - have været foran med tre eller fire mål efter 25 minutter.

Sådan gik det dog ikke, og allerede efter en halv times spil begyndte Sønderjyske at komme bedre med i halvlegen, som i øvrigt var særdeles fair spillet med ganske få dømte frispark.

Efter pausen steg antallet af frispark betydeligt, og spillet var i begyndelsen af halvlegen mere lige fordelt.

Men ligesom i begyndelsen af kampen kom Sønderjyske til at se trætte ud i forhold til deres modstander, og da AC Horsens' Martin Spelmann lavede et af sine utallige energiske løb frem i banen, måtte hans tidligere holdkammerat Niels Lodberg begå straffespark.

Et straffespark, som Martin Spelmann selv scorede på, og som tog den allersidste luft ud af trætte Sønderjyske.