AC Horsens skal møde svensk tophold

AC Horsens kommer op imod det svenske tophold IF Elfsborg i tredje runde af kvalifikationen til Europa League. Svenskerne har flere danske spillere med i truppen.

Der venter AC Horsens en interessant opgave, når superligaklubben den 2. august træder ind i tredje runde af kvalifikationen til Europa League.

Her venter nemlig IF Elfsborg, som torsdag aften slog Dacia Chisinau fra Moldova med 2-0 og dermed er klar til tredje runde med sammenlagt 2-1.

Fører Allsvenskan

Elfsborg er øjeblikkets bedste svenske klubhold og fører Allsvenskan med tre point ned til Malmö FF på andenpladsen.

Og fra et dansk synspunkt bliver mødet med Horsens endnu mere interessant af, at klubben råder over en række spillere med en fortid i dansk fodbold.

En af dem, angriberen Lasse Nilsson, der som lejespiller var med til at sikre AaB mesterskabet i 2008, sørgede for Elfsborg-sejren ved at lave begge mål torsdag aften mod Dacia Chisinau.

Tidligere Esbjerg-back med

Med i startopstillingen var også holdets danske målmand Kevin Stuhr Ellegaard, den tidligere Brøndby-stopper Jon Jönsson og den forhenværende Esbjerg-back Andreas Klarström.

Holdets mest prominente spiller er dog utvivlsomt den 36-årige midtbanestyrmand Anders Svensson, der ved sommerens EM-slutrunde spillede sin landskamp nummer 130 for Sverige.

Samlet sejr på 6-1

I en anden kamp i anden kvalifikationsrunde fik den danske landsholdsspiller Andreas Bjelland sin officielle debut for sin nye hollandske klub Twente.

Midterforsvareren fik de sidste 12 minutter, da Twente på udebane slog finske Inter Turku med 5-0 og dermed gik videre med samlet 6-1