TV der bevæger dig

Hjælp på vej til Grindsted og Tørring: Begrænsning på vej til populære gymnasier

Region Syddanmark vil have indført adgangsbegrænsning til de populære Rødkilde og her Rosborg Gymnasium i Vejle. Foto: Hans Lausten

Der skal være adgang til uddannelse i hele regionen. Derfor skal de populære gymnasier have adgangsbegrænsning.

Det skal være slut med fri adgang til de to populære gymnasier i Vejle, Rosborg og Rødkilde. Region Syddanmark vil fjerne en klasse fra begge gymnasier for at sikre, at der er tilstrækkeligt med elever på gymnasierne i Tørring og Grindsted.

Regionen har netop foreslået undervisningsministeren, at der indføres adgangsbegrænsning på gymnasierne Rødkilde og Rosborg.

Også i fremtiden skal være muligt at uddanne sig i alle dele af regionen.

Tage Petersen (V), formand, Udvalget for uddannelse og arbejdskraft, Region Syddanmark.

- Også i fremtiden skal være muligt at uddanne sig i alle dele af regionen, siger formanden for Udvalget for uddannelse og arbejdskraft i Region Syddanmark, Tage Petersen (V).

- Vi kan se på de unges søgemønstre, at flere og flere søger mod ungdomsuddannelser i de større byer, og sammen med de faldende ungdomsårgange sætter det uddannelsesinstitutionerne i de mindre byer under pres, siger han.

En analyse fra efteråret sidste år viser, at antallet af ansøgere til ungdomsuddannelser i Vejle er steget med 26 pct. siden 2009. Kombineret med faldende ungdomsårgange betyder det, at ansøgertallet til uddannelsesinstitutioner som Tørring og Grindsted Gymnasium er faldet væsentligt.


Hent vores nye Play App
Hent vores nye Play App
Hent vores nye Play App