Advokat får bøde for Facebook-kommentar

Advokat Hans Boserup, Sønderborg, har fået en bøde på 100.000 kroner for at tage kontakt til et vidne på Facebook. Det skriver Ekstra Bladet.

Det er Advokatnævnet, der har tildelt Hans Boserup bøden for grov overtrædelse af god advokatskik. Han har taget kontakt til et 58-årigt vidne i en stor voldtægtssag.

Den 58-årige er mor til en af de piger, som Hans Boserups klient var tiltalt for at have voldtaget. Men netop dette forhold blev hans 22-årige klient ikke dømt for.

Hans Boserup sendte kvinden en venneanmodning på Facebook, for at kunne kommentere et indlæg, kvinden havde skrevet. Og den kommentar har nu kostet en bøde. Men den agter Hans Boserup ikke at betale.

- Nævnet begrænser min ytringsfrihed. Jeg har alene varetaget min klients interesser ved at kommentere vidnets skriverier. Jeg synes faktisk, at min kommentar var yderst sober, siger han til Ekstra Bladet.

 

Det skrev Hans Boserup blandt andet på den 58-åriges facebook:

"Men C....(navn udeladt, red.) er du også tilfreds med, at retten mente, at du og C (datterens navn, red.) løj under straffeansvar? Jeg tror, at I bliver tiltalt og straffen er normalt 60 dages ubetinget fængsel."

Kilde: eb.dk