Advokaterne har travlt: To ud af tre asylansøgere får afslag

To ud af tre asylansøgere får afslag. Det betyder, at flere prøver deres sag i flygtningenævnet med en advokat ved deres side.

Der er travlhed på landets advokatkontorer. De sidste par år er den andel af asylansøgninger, der får asyl af Udlændingestyrelsen, faldet. Anerkendelsesprocenten var i 2015 på 85 procent, i 2016 var den på 72 procent, og i de første fire måneder af 2017 er den på 38 procent.

De flere afslag giver travlhed på advokatkontorerne. Hvis flygtningene bliver afvist, så kan de prøve deres sag i Flygtningenævnet. Her har de en advokat ved deres side.

Ændringen i antallet af afslag skyldes blandt andet, at andelen af asylansøgere, der kommer fra Syrien og Eritrea, er faldet. Asylansøgere fra de lande får stort set alle godkendt deres ansøgninger.

- Det er de to alvorlige steder, hvor andelen, der får ophold, er størst, siger advokat Henrik Lüth til TV SYD.

Andelen af ansøgere fra lande som Afghanistan, Marokko og Somalia er steget. Her får mange afvist deres asylansøgning af Udlændingestyrelsen. Henrik Lüth forklarer, at det skyldes, at flere søger med baggrund i de generelle forhold i landet.

- Man giver ikke asyl i Danmark på baggrund af de generelle forhold i hjemlandet. Man giver det kun, hvis man er individuelt og konkret forfulgt, siger Henrik Lüth.

I gennemsnit er det hver femte asylansøger, der får omstødt Udlændingestyrelsens afgørelse.