Advokaters undersøgelse af Carl Holst koster kassen

Den foreløbig udgift til advokatundersøgelse af Carl Holsts ageren i Region Syddanmark er på 610.000 kroner - og endnu en regning er på vej.

Den foreløbige regning fra advokatfirmaet Kromann Reumert for en undersøgelse af forholdene under den daværende regionrådsformand Carl Holst (V) løber op i 610.250 kroner. Det skriver Fyens Stiftstidende 

Men skatteydernes udgifter til en 27 sider lang advokatundersøgelse ender med at blive langt højere. Ifølge regningen fra Kromann Reumert, som Fyens Stiftstidende har fået aktindsigt i, dækker de godt 610.000 kroner kun oktober. Regningen for arbejdet med undersøgelsen i det meste af november kommer først efter nytår.

Det velestimerede advokatfirma blev i begyndelsen af oktober hyret af regionen til at gennemføre en undersøgelse af baggrunden for, at Carl Holsts navn blev fjernet på en faktura for fire taler købt af en ekstern leverandør til netop Carl Holst tilbage i 2012-2013.

Advokatundersøgelsen blev bestilt, efter det var kommet frem, at Christian Ingemann Nielsen som ansat i Region Syddanmark stik imod reglerne havde brugt arbejdstid på at hjælpe Carl Holst med at føre privat valgkamp op til folketingsvalget. En sag, som regionen har politianmeldt.