TV der bevæger dig

Æ Rummelpot 2017 står i løsrivelsens tegn

00:19

Den 72. udgave af det sønderjyske julehæfte, æ Rummelpot, er fra onsdag på gaden. I år lå det naturligt at lave en forside med sønderjysk løsrivelse. Video: Hans Lausten, TV SYD

Til indvielsen af den 72. udgave af det sønderjyske julehæfte, æ Rummel pot gav duoen 'To som vos' deres helt egen æ Rummelpot-sang. Foto: Hans Lausten, TV SYD

1 af 2

Den 72. udgave af det sønderjyske julehæfte, Æ Rummelpot, er fra onsdag på gaden. I år lå det naturligt at lave en forside med sønderjysk løsrivelse.

- Æ Rummelpot er en specialitet på lige fod med Det Sønderjyske Kaffebord, æ Ringridning og Den sønderjysk Spegepølse, mener det sønderjyske satirehæftes redaktør Gunnar Hattesen, Gråsten.

Æ Rummelpot har været leverandør af sønderjysk humor siden 1946. I hele Danmark er der kun to satiriske hæfter, Svikmøllen og æ Rummelpot, og den er den sidste, som er egnsbestemt.

De vil det i Catalonien, i Baskerlandet og i Brexit-land. De vil ud, væk og langt bort herfra. Nu sker det hos os. Tror vi nok. Sønderjylland er ramt af løsrivelse. Als vil være republik.

Gunnar Hattesen, redaktør, Æ Rummelpot, Gråsten

- Æ Rummelpot er en ægte sønderjysk kulturinstitution, som er værd at bevare. Det er her, vi dyrker vores egenart som sønderjyder. Æ Rummelpot er der kun endnu, fordi sønderjyderne køber den. At den eksisterer, er sønderjydernes fortjeneste, siger Gunnar Hattesen.

I år lå det naturligt at lave en forside med sønderjysk løsrivelse.

- De vil det i Catalonien, i Baskerlandet og i Brexit-land. De vil ud, væk og langt bort herfra. Nu sker det hos os. Tror vi nok. Sønderjylland er ramt af løsrivelse. Als vil være republik. Der er så megen uro i verden. Og vi vil også have vores lille uro. Hvorfor skal vi snydes. Vi vil ikke glemmes. Vi vil ikke stå tilbage, siger Gunnar Hattesen. 

Magasinet udkommer i år i sin 72. udgave og trykkes i 6.000 eksemplarer. Den kan købes hos boghandlerne til en stykpris på 100 kr.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden