Æ Rummelpot 2017 står i løsrivelsens tegn

Den 72. udgave af det sønderjyske julehæfte, Æ Rummelpot, er fra onsdag på gaden. I år lå det naturligt at lave en forside med sønderjysk løsrivelse.

- Æ Rummelpot er en specialitet på lige fod med Det Sønderjyske Kaffebord, æ Ringridning og Den sønderjysk Spegepølse, mener det sønderjyske satirehæftes redaktør Gunnar Hattesen, Gråsten.

Æ Rummelpot har været leverandør af sønderjysk humor siden 1946. I hele Danmark er der kun to satiriske hæfter, Svikmøllen og æ Rummelpot, og den er den sidste, som er egnsbestemt.

quote

De vil det i Catalonien, i Baskerlandet og i Brexit-land. De vil ud, væk og langt bort herfra. Nu sker det hos os. Tror vi nok. Sønderjylland er ramt af løsrivelse. Als vil være republik.

Gunnar Hattesen, redaktør, Æ Rummelpot, Gråsten

- Æ Rummelpot er en ægte sønderjysk kulturinstitution, som er værd at bevare. Det er her, vi dyrker vores egenart som sønderjyder. Æ Rummelpot er der kun endnu, fordi sønderjyderne køber den. At den eksisterer, er sønderjydernes fortjeneste, siger Gunnar Hattesen.

I år lå det naturligt at lave en forside med sønderjysk løsrivelse.

- De vil det i Catalonien, i Baskerlandet og i Brexit-land. De vil ud, væk og langt bort herfra. Nu sker det hos os. Tror vi nok. Sønderjylland er ramt af løsrivelse. Als vil være republik. Der er så megen uro i verden. Og vi vil også have vores lille uro. Hvorfor skal vi snydes. Vi vil ikke glemmes. Vi vil ikke stå tilbage, siger Gunnar Hattesen. 

Magasinet udkommer i år i sin 72. udgave og trykkes i 6.000 eksemplarer. Den kan købes hos boghandlerne til en stykpris på 100 kr.