Ældre bliver tabere i digital tidsalder

Sønderborg kommune har valgt at stoppe med at annoncere i lokalpressen. Det kan gøre ældre til tabere i den digitale fremtid, mener ældresagen.

Tove Hemmingsen er en af taberne, efter at Sønderborg kommune har valgt at stoppe med at udsende offentlige miljøsager i aviserne.

Problemet for Tove Hemmingsen er, at der kan komme nogle meddelelser fra Teknisk forvaltning, som kan få indflydelse på hendes hverdag, men som hun kan ikke læse sig til, med mindre hun søger på det internet, hun ikke kender noget til.

Ældre må på kursus for at følge med

Det er muligt at gå på kursus for at lære, hvordan man bruger computeren og internettet. Men det koster penge, og interessen blandt pensionisterne er dalet i takt med, at staten har fjernet tilskuddet til den slags kurser. Ældre Sagen i Sønderborg mener, at staten og kommunerne skal finde nogle penge.

Se mere i TV SYD i aften.

Ældresagen vil i dialog med kommunen

- Jeg synes, det er en falliterklæring at flytte alle kommunale oplysninger fra aviserne og over til internettet. Det er jo næsten et direkte borgersvigt, siger formand for Ældre Sagen i Sønderborg kommune, Finn Jeppesen.