TV der bevæger dig

Ældre får automatisk bad til sommer

Lene Offersen med brochurer på den automatiske badekabine, som stilles op i Horsens.

Ældre får bad til sommer - vel at mærke i en automatisk badekabine. Den første af slagsen er på vej til Plejecentret Præsthøjgården i Horsens.

Inden den endelige placering på Præsthøjgården skal badekabinen dog lige en tur forbi Center for Robotteknologi, Teknologisk Institut i Odense, hvor den skal testes og sikkerhedsgodkendes, og hvor kommunens tekniske medarbejdere skal lære hvert et hjørne af kabinen at kende.

Bygget til danskere

- Den japanske badekabine er konstrueret, så den kan rumme de lidt større danskere, fungerer ved, at man i ca. 10 minutter douches med vand og sæbe i en slags wellnessbad, fortæller områdeleder Lene Offersen.

Badekabinen ventes at komme til Danmark i slutningen af maj. Og efter sommerferien, når personalet på Præsthøjgården er tilbage efter ferie, tages kabinen i brug.

Klare sig selv

Charlotte Juhl Andersen (S), der formand for Udvalget for Sundhed og Socialservice, har store forventninger til den nye badekabine:

- I en fremtid med flere ældre og færre hænder er vi nødt til at udvikle nye teknologiske metoder. Hvis ikke vi ad den vej inspirerer borgerne til i højere grad at klare sig selv, vil de borgere, som virkelig har brug for hjælp, komme til at betale prisen, siger hun.

Det er de ældre i daghjemmet på Præsthøjgården, som får liggende bad, der primært får tilbud om at bruge badekabinen. Tilbuddet vil endvidere gives til brugere inden for Handikap og Psykiatri-området samt enkelte beboere på plejecentret.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden