Ældre får medicin mod sex

Seksuelt frustrerede ældre, der udviser seksuel adfærd overfor plejepersonalet, får en beroligende pille. I hvert fald hvis de bor i Sønderborg eller Tønder kommuner.

Andre steder tager man afstand fra at bedøve naturlige drifter. Det skriver JydskeVestkysten tirsdag.

Beroligende piller

Plejehjemsbeboere i Tønder og Sønderborg kommuner får beroligende piller for at bedøve deres seksuelle behov. Det fortæller ældreansvarlige i de to kommuner, der ser medicineringen som en løsning, når borgernes seksualdrift er så stor, at de for eksempel tager på plejepersonalet.

- Det er ofte demente, den er gal med. Hvis en ældre flere gange tager på en medarbejder, så er det en virkningsfuld løsning at give noget beroligende. Men det sker altid i samarbejde med de pårørende og egen læge, siger direktør for pleje og omsorg i Sønderborg Kommune, Tim Hansen, der ikke har tal for, hvor mange ældre der får medicin mod sexdriften.

Forpint af seksuel frustration

Plejechef i Sønderborg Kommune, Bente Larsen, understreger, at medicinering kun sker i få tilfælde - men både bliver givet til ældre og yngre demente.

Også i Tønder Kommune får enkelte plejehjembeboere beroligende piller, hvis en borger er forpint af seksuel frustration:

- Vi tager en snak med vedkommende og formidler kontakt til egen læge, hvis personalet kan se, de har det skidt, siger myndighedschef i Social og Sundhedsforvaltningen i Tønder Kommune.

Tager afstand fra

JydskeVestkysten har spurgt de ældreansvarlige i de øvrige syv syd- og sønderjyske kommuner, om de medicinerer de ældre, hvis de udviser stærk seksuel frustration. Her tager man dog skarp afstand fra tilgangen i Tønder og Sønderborg.

- Her medicinerer vi ikke nogen, fordi de udviser seksuel adfærd. Det er ikke nødvendigt at løse det på den måde, og det er en dårlig måde at løse det på, fordi det er en helt naturlig drift, siger leder af Aktiv Pleje i Billund Kommune, Lisbeth Schmidt.