TV der bevæger dig

Falsk bankmand erkender snyd mod ældre for tusindvis af kroner

Tretten ældre i Vejle er bedraget for mindst 300.000 kroner. Foto: ARKIV

Tretten ældre i Vejle er bedraget for mindst 300.000 kroner af en 27-årig mand fra Aarhusområdet.

Torsdag morgen blev en 27-årig mand fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Kolding.

Manden erkendte at have snydt flere ældre personer for store pengebeløb, og han er nu varetægtsfængslet i foreløbigt fire uger.

- Det er vores opfattelse, at den 27-åriges fremgangsmåde i de fleste tilfælde har været, at han først rettede personlig henvendelse til de ældre medborgere, og udgav sig for at være bankmedarbejder fra en forening eller fra myndigheder, skrev politikommissær Jens Møller Pedersen fra Sydøstjyllands Politi tidligere på dagen i en pressemeddelse.

- Derefter informerede ham dem så om, at deres dankort eller hævekort skulle skiftes, hvorefter han, og efter vores opfattelse en anden ukendt gerningsmand, mødte personligt op på borgerens adresse, hvor de fik udleveret kort med pinkode.

Efter at have modtaget kort og pinkode hævede den 27-årige ifølge Sydøstjyllands Politi meget store beløb fra borgernes bankkonti.

Indtil videre er der opgjort et tab fra forskellige konti på over 300.000 kroner.

- Vi er utrolig glade for, sagen er opklaret, da det har bragt megen utryghed blandt ældre borgere i Vejle, fortæller vicepolitikommissær Jens Møller Petersen ved Sydøstjyllands Politi, til TV SYD.

Efter sagen er blevet opklaret, har der ikke været nye tilfælde af den slags bedrageri.

 

 

 

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden