TV der bevæger dig

Ældre kan snart få lavet røntgen-billeder i deres eget hjem

I Trekantområdet vil ældre, svækkede borgere snart kunne få taget røntgenbilleder i eget hjem.

Fremover skal det være muligt at få foretaget røntgenundersøgelser i sundhedscentrene i Haderslev og Brørup, og i Trekantområdet vil ældre, svækkede borgere kunne få taget røntgenbilleder i eget hjem.

Et flertal i regionens sundhedssamordningsudvalg lægger nu op til, at der som et forsøg etableres tre forskellige røntgenfunktioner tæt på borgerne. Allerede i budgetaftalen for 2017 nedfældede regionspolitikerne et ønske om, at regionen kan tilbyde syddanskerne røntgen og blodprøvetagning i deres nærområde.

Den ene røntgenfunktion skal placeres i Sundhedscenter Haderslev og skal som udgangspunkt tage sig af planlagte aktiviteter. Derudover skal der oprettes et åbent røntgenambulatorium i Sundhedscenter Brørup og en mobil røntgenfunktion med transportabelt udstyr, der har base i Kolding. Den mobile røntgenfunktion skal primært bruges til at tage røntgenbilleder af ældre, svækkede borgere i eget hjem, som bor i området omkring Vejle, Kolding og Middelfart. Det oplyser Region Syddanmark.

Der er ikke lange ventetider på røntgenundersøgelser i Region Syddanmark. De nye tilbud oprettes derfor udelukkende for at give borgerne et nært tilbud og ikke for at øge kapaciteten på området.

Udformningen af røntgentilbuddene kommer til at ske i tæt dialog med de praktiserende læger i området, som på forhånd er positivt stemte over for initiativet. Det forventes, at de første borgere kan benytte sig af tilbuddet i Haderslev og Brørup i løbet af 2018, mens den mobile funktion allerede tages i brug sidst i 2017.

Et flertal i Sundhedssamordningsudvalget stemte på et møde tirsdag for, at sagen går videre til behandling i regionsrådet og lægger op til, at der afsættes 14 millioner kroner i budgettet for 2018 til at etablere røntgentilbuddene. Liberal Alliance var ikke en del af flertallet.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden