Affyringer af kanoner skal dokumentere 1864

I Oksbøl bliver der i dag affyret kanoner som fra 150 år siden. Det skal være med til at kortlægge, hvordan kanonerne fungerede dengang.

Der er stor forskel på det udstyr som militæret bruger i dag, og som blev benyttet for 150 år siden ved krigen i 1864. Affyringerne skal gøre de tre museer ved Dybbøl, Dannevirke og ved fregaten Jylland klogere på, hvordan skibskanonerne opførte sig i kamp. Det gøres ved hjælp af moderne måleudstyr

Derfor bliver der i dag affyret tre gamle kanoner fra 1864 på Hærens Kampskole i Oksbøl. Og de skal være med til at dokumentere, hvordan det forgik for 150 år siden.

- Det bliver første gang i 150 år, at kanonerne får lejlighed til at vise, hvad de duer til overfor en af datidens fregatters skibsside, siger direktør for Fregatten Jylland, Benno Blæsild, til DR.

Via highspeedkameraer og radarmålinger bliver al skyderiet nøje undersøgt og mål. Til lejligheden er der blevet bygget et udsnit af en skibsside i fuld størrelse, og den får kanonerne så lov til at gennemhule.