TV der bevæger dig

Afgifts-farvel vil reducere grænsehandel

Købmand Anna Berg håber på flere kunder i butikken nu hvor fedtafgiften forsvinder og sukkerafgiften annulleres.

Fedtafgiften afskaffes. Efter mange rygter og lang tids pres fra branchen er det nu slut med fedt- og sukkerafgift. Købmændene er tilfredse.

De Samvirkende Købmænd, DSK, udtrykker stor tilfredshed med, at fedtafgiften nu afskaffes, og den ellers varslede udvidelse af sukkerafgiften ligeledes droppes.

?Vores første kommentar er ?fedt,? i den positive forstand,? siger Claus Bøgelund Ni-elsen, vicedirektør i DSK, De Samvirkende Købmænd.

DSK håber, at afskaffelsen af fedtafgiften og den manglende indførsel af den udvidede sukkerafgift kan betyde flere jobs i danske butikker.

?Fedtafgiften har vist, at der er masser af psykologi forbundet med danskernes grænsehandel. Naturligvis kan det ikke betale sig at køre fra Vejle til Tyskland for at handle pga. fedtafgiften. Men fedtafgiften gav mange et psykologisk påskud til at handle helt almindelige dagligvarer i udlandet, hvor mange forbrugere i ?gamle dage? kun kørte til Tyskland, hvis de manglende alkohol, sodavand eller slik,? siger Claus Bøgelund Nielsen.

?Erfaringsmæssigt er det meget vanskeligt at få tabte jobs tilbage i det omfang, som de er tabt. Når først skaden er sket, kommer man kun sjældent tilbage til det gamle niveau. Men vi håber naturligvis meget, at der atter kan blive skabt nye arbejdsplad-ser i danske butikker og uanset hvad, så glæder vi os over, at prisforskellene ind-snævres i forhold til Tyskland på mange helt almindelige dagligvarer,? siger Claus Bøgelund Nielsen.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden