TV der bevæger dig

Afsløret af overvågning: 24-årig brugte brændende sko som kasteskyts

En 24-årig mand, der havde glemt - eller var uvidende om - at han befandt sig på en video-overvåget plads, blev i nat afsløret som brandstifter.

En 24-årig mand fra Esbjerg slap natten til mandag skidt fra en noget usædvanlig sag om brandstiftelse på Torvet i Esbjerg.

En sko, noget papir, en tændstik og en parkeret cykel var ingredienserne i en påsat brand i nat på Torvet i Esbjerg. Brandstifteren blev afsløret som en 24-årig lokal mand, der havde glemt - eller var uvidende om - at han befandt sig på en video-overvåget plads.

- Formentlig i kådhed og for at vise sig frem, satte den unge mand ild til noget papir, som han havde puttet i en sko og kastede den brændende sko og papir mod en parkeret cykel, hvor det landede i cykelkurven og antændte cyklen, siger vagtchef Ivan Gohr Jensen, Syd- og Sønderjyllands Politi, mandag morgen til TV SYD. 

Episoden udspandt sig kort efter klokken 0.30. Sydvestjysk Brandvæsen fik hurtigt slukket ilden, så skaden blev begrænset til cyklen.

- Vi spolede video-overvågningen af Torvet tilbage og kunne på baggrund af billederne hurtigt finde frem til den 24-årige mand, der blev sigtet for brandstiftelse, og han kan se frem til et retsligt efterspil, fortæller vagtchef Ivan Gohr Jensen.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden