Afviser for høj betaling for fedme-operationer

Privathospitalet Mølholm i Vejle afviser, at de private sygehuse har fået overpris for fedme-operationer.

 Det var især læger på privathospitalerne Mølholm i Vejle og Hamlet i København, der udførte fedmeoperationerne.

I 2008 syede de mavesækken mindre på 1600 patienter, viser tal fra Sundhedsministeriet og Danske Regioner.
De overvægtige benyttede sig af det udvidede frie sygehusvalg, der giver dem ret til at blive behandlet på et privathospital, når ventetiden i det offentlige er længere end en måned.

Bent Hansen erkender medansvar

De private sygehuse fik 77.000 kroner for hver fedmeoperation i 2008, bortset fra en lille del, hvor der blev givet rabat.
 Derimod var en fedmeoperation i det offentlige samme år prissat af Sundhedsstyrelsen til 50.000 kroner, ud fra de omkostninger offentlige sygehuse havde til operationen.
- Det har jeg helt sikkert et medansvar for, siger formand Bent Hansen (S) fra Danske Regioner til Politiken. Han aftalte med privathospitalerne, hvor meget det offentlige skulle betale for en fedmeoperation.

Men på Privathospitalet Mølholm vil speciallæge Jens Fromholt Larsen ikke høre tale om, at de private sygehuse har fået overpris. Samtidig mener han, at den lave offentlige takst på 50.000 er udtryk for ren og skær manipulation fra det offentliges side:
- De konstruerede en pris uden at tage hensyn til, hvad det rent faktisk koster. Håbet var, at vores pris også ville falde, så vi ville blive udkonkurreret, siger Jens Fromholt Larsen til Politiken.