TV der bevæger dig

Afviser ministers kritik

Borgmester Arne Sigtenbjerggaard, Vejle, afviser socialministers kritik af kommunerne.

Vejle Kommune henter 10 mio. i socialt snyd om året. Og det er statens skyld, at vi ikke henter endnu flere penge, siger Vejles borgmester, der efterlyser retten til at samkøre registre og flere regelforenklinger.

Dermed afviser han den kritik, som socialminister Karen Hækkerup er citeret for i flere medier: ?Det er forbandet, at kommuner har været så sløve til at få standset fejludbetalingerne og opdage fejl?

Fokuseret

- I Vejle Kommune er vi uhyre fokuseret på, at vi udbetaler de rigtige sociale ydelser, siger borgmester Arne Sigtenbjerggaard (V). Vi gør en kæmpe indsats for, at borgerne hverken får mere eller mindre udbetalt, end de har krav på. Og det har vi i øvrigt været i mange år. Vi har haft et dygtigt controllerteam siden 1997.

- Vi udnytter alle de lovlige metoder, vi har til at undersøge sagerne. Men staten sætter rigtig mange begrænsninger for os. Vi kunne sikkert gøre meget mere, hvis staten gav os lov til at samkøre registre. Det har de tilladt Udbetaling Danmark at gøre, understreger borgmesteren.

socialt snyd koster hvert år staten 2,5 milliarder kroner.

Borgmesteren håber, at vejle som frikommune får samme rettigheder.

250 stikprøver

I Vejle Kommune afslører kontrollør-gruppen snyd mange millioner. I år er der næsten hentet 10 mio. kr. - og heraf får staten halvdelen.

- Når vi modtager anmeldelser fra borgere, andre kommuner, Skat, lufthavnen og ikke mindst sagsbehandlerne i Vejle Kommune, der har mistanke om socialt snyd, går vi straks ind og undersøger sagen i detaljer, siger Helle Holm fra Controllerteamet.

Hvert år foretager vi f.eks. fast ca. 250 stikprøvekontroller på sygedagpengesager og ca. 100 virksomhedskontroller, understreger hun.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden