Afviser at Nordsøaftalen koster job

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) afviser, at harmonisering af beskatning af olieselskaberne i Nordsøen kommer til at koste arbejdspladser i offshore-industrien i Esbjerg.

- Jeg tror, at aftalen vil betyde det modsatte. Vi ligestiller alle selskaberne. Mærsk og Shell lever fint med den beskatning, som de andre selskaber nu skal have, siger Helle Thorning-Schmidt i et interview med TV SYD.

Regeringen har indgået aftalen on Nordsø-beskatningen med Enhedslisten og Dansk Folkeparti for at skaffe 28,5 milliarder kroner til en togfond, der skal forbedre togtrafikken. Blandt andet skal der være timedrift på strækningerne mellem de største byer.

Kritikken

- Det vil styrke offshorebranchen som helhed, at de nu kender skattereglerne i mange år frem, mener statsministeren. Hun mener, at "bekymringen" er skruet for højt op.

Blandt andre finansordfører Mike Legarth (K) har udtalt, at aftalen om togfonden vil koste tusindvis af fremtidige arbejdspladser.

- Aftalen om et nyt skattesystem er en skændsel mod de virksomheder, som har investeret i god tro. Det koster tusindvis af arbejdspladser i Danmark. Især på vestkysten, hvor offshore-branchen fylder rigtigt meget, sagde han.