Aktivister blokerer kulhavn

Det svenske energiselskab Vattenfall har endnu en gang ubudne gæster på en af deres arbejdspladser.

En gruppe aktivister fra organisationen Klima Kollektivet er brudt ind på en kulhavn i Aabenraa. Området er ejet af det svenske energiselskab Vattenfall.

quote

De gjorde det samme sidste år. Der imødekom vi dem med kaffe, morgenkage og en god snak

Ole Bigum Nielsen, country manager, Vattenfall

- Vi er otte aktivister her, hvoraf fire har lænket sig fast herinde. Det har resulteret i, at de har stoppet transportbåndene herinde, og jeg kan også høre alarmer, fortæller Asbjørn Fleng Daniel, aktivist, Klima Kollektivet, der forsøgte sig med en lignende aktion sidste år. 

I en pressemeddelelse fra Klima Kollektivet hedder det blandt andet:

- Vi er her igen, og det er fordi Vattenfall, der ejer havnen, har lovet guld og grønne skove - men absolut ingentimg gør. De har åbent annonceret, at de nu vil satse på grøn energi, og derfor har de tidligere solgt deres kulkraftværker i Danmark. Alt imens fortsætter de dog med at levere kul til de selvsamme kulkraftværker.

Hos Vattenfall tager man det stille og roligt.

- De gjorde det samme sidste år. Der imødekom vi dem med kaffe, morgenkage og en god snak. Det bliver nok den samme fremgangsmåde i år, fortæller Ole Bigum Nielsen, country manager, Vattenfall, til TV SYD.

Ole Bigum Nielsen tilføjer, at hans største bekymring er aktivisternes sikkerhed.

- Der er en grund til, at vores ansatte har sikkerhedsudstyr på. Der er mange tunge maskiner, og man kan nemt komme til skade, hvis ikke man er bekendt med vores sikkerhedsforanstaltninger, siger Ole Bigum Nielsen.