TV der bevæger dig

Akut-app bliver landsdækkende

På akut-app'en kan man bl.a. se, hvor lang ventetid der er på skadestuerne i Region Sydjylland.

Den akut-applikation, som Region Syddanmark har lanceret til mobiltelefoner, bliver næste år landsdækkende. På app-en kan du bl.a. se ventetiden på skadestuerne.

- Regionernes sundhedsdirektører og it-direktører har besluttet,a t der skal laves en applikation, som dækker hele landet, siger Kim Højlund, web-strateg, Region Syddanmark.

I sidste uge udsendte regionen en opdatering til iPhones. Den skal øge brugervenligheden, siger Kim Højlund.

Foreløbigt har 75.000 hentet app'en.

Folk flytter sig

Regionsformand Carl Holst (V) har hele tiden været fortaler for, at applikationen skal dække hele landet.

- I dag flytter folk sig så meget rundt, så det vil være træls, hvis de er på ferie i Nordjylland og får brug for skadestuen, men ikke kan bruge app'en.

Se ventetider

Med det lille program på mobil-telefonen kan borgerne hele tiden se, hvor lang ventetid der er på skadestuerne i Region Sydjylland.

Der er adresser og telefonnumre på vagtlæge, apoteker, tandlæger, kiropraktorvagt og psykiatrisk hjælp.

- Det er besluttet, at den landsdækkende app skal bygge på vores udgave,siger Kim Højlund. Men der er lidt forskel på, hvordan regionerne er organiseret. Bl.a. er der visitation til skadestuerne i nogle amter. Derfor bliver det først næste år, at den bliver landsdækkende.

Men borgerne bliver ikke ulejliget. Når app'en blvier landsdækkende kommer der automatisk en opdatering til mobil-telefonen. Dog kun til iPhone. Android-brugere skal fortsat selv hente.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden