TV der bevæger dig

Akut sporarbejde: Togbusser indsat i fire timer

Så er der igen indsat togbusser til og fra Fredericia. (Arkiv)

Så er den gal igen med sporene på Fyn. DSB har tirsdag formiddag indsat togbusser på Vestfyn på grund af akut sporarbejde.

- Vi starter arbejdet ca. 9.30 og forventer, at det vil vare omkring fire timer, lyder det i en meddelelse fra DSB.

Sporarbejdet udløser en signalfejl. Derfor er der bestilt togbusser, der kommer til at køre mellem Odense, Middelfart og Fredericia.

- Rejser du til og fra Esbjerg, Sønderborg eller Flensborg skal du med togbus mellem Odense og Middelfart. For de øvrige tog skal du med togbus mellem Fredericia og Odense.

Togbusserne, der kører i stedet for regionaltogene, kører efter den køreplan, der gælder i forbindelse med det store sporarbejde.

Passagererne må regne med længere rejsetid fra 9:30 til omkring klokken 14.

Det oplyser Tony Bispeskov, informationschef i DSB, til Ritzau.

- Man skal nok forvente en god halv times ekstra rejsetid på strækningen, og det er selvfølgelig meget beklageligt, siger han.

Da situationen er akut, træder DSB's rejsetidsgarantiordning i kraft.

Det betyder ifølge informationschefen, at de rejsende vil kunne få refunderet billetten eller få en ny, hvis de bliver forsinket i mere end en halv time på grund af de tekniske udfordringer.

Banedanmarks byggeleder, Helle Schulz Jørgensen, forklarer, at der netop nu er folk ude på sporet, som skal skære skinnerne op for at få repareret nogle såkaldte detektorer.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden