TV der bevæger dig

Akutlægebil står stille i turistsæsonen

Foto fra Beredskabsinfo

Forsvarets Sundhedstjeneste skal spare, og det går nu ud over Forsvarets akutlægebil i Oksbøl, som siden 1998 er indgået i Region Syddanmarks beredskab i Blåbjerg-Blåvandshuk-området. Akutbilen kommer til at stå stille i sommerperioden, hvor der er mange turister ved Vestkysten, og dermed et stort træk på lægebilen.

Det skriver Beredskabsinfo.
Lægebilen rykker ud til alarmer udenfor Oksbøl-lejrens område, men for at spare 310.000 kr. lukkes lægebilen i år i 72 døgn, og den første lukkeperiode startede ved månedsskiftet.

Lægebilen bemandes af infirmeriet i Oksbøl-lejren, som er en del af Forsvarets Sundhedstjeneste. Den er normalt bemandet døgnet rundt med en læge og en lægeassistent, og den rykker ud til sygdom og tilskadekomst i et område fra Nymindegab til Blåvand og ind til Varde.

Imidlertid skal Forsvarets Sundhedstjeneste spare, og for kort tid siden blev det besluttet, at akutlægebilen på Flyvestation Karup helt nedlægges. Og nu rammes akutlægebilen i Oksbøl, der skal spare 310.000 kr. Besparelserne hentes ved at lukke akutlægebilen i 72 døgn i år, nemlig dels de første 10 døgn i april, dels størstedelen af sommeren ? hvor der ellers er mange turister ved Vestkysten og dermed et stort træk på lægebilen.

Vardes Borgmester Gylling Haarh er bekymret for manglende hjælp til de mange turister der hvert år kommer til området.
- Det er selvfølgelig bekymrende, men det forholder sig sådan, at vi ikke har det, for det er regionen, der har ambulanceberedskabet, men vi vil prøve at presse på for at få udvidet beredskabet, siger Gylling Haarh til P4 Esbjerg.

Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu