Al badning frarådes ved populær badestrand

Det blå flag vajer ikke længere på Lakolk Strand. Vandprøver viser nemlig meget forhøjet indhold af colibakterier. Derfor frarådes al badning fra stranden.

Det frarådes at bade fra Lakolk Strand på Rømø efter vandprøver i weekenden har vist et forhøjet indhold af colibakterier i badevandet. Derfor frarådes al badning ved Lakolk indtil videre.

Resultatet af målingen betyder også, at Det Blå Flag på stranden er taget ned.

Lakolk Strand er en af Danmarks mest populære strande, som hvert år besøges af omkring 1,9 millioner mennesker, som nu må vente med en dukkert i Vesterhavet til årsagen til kolibakterierne i vandet er fundet.

quote

Der er os bekendt ingen kloakudledninger i området, så derfor tror vi ikke umiddelbart, det er spildevand, der er årsag til forureningen. Det kan være forurening for dyr, men vi udelukker ikke noget.

Hanne Larsen, Teknik- og Miljøforvaltningen, Tønder Kommune

- Der er os bekendt ingen kloakudledninger i området, så derfor tror vi ikke umiddelbart, det er spildevand, der er årsag til forureningen. Det kan være forurening for dyr, men vi udelukker ikke noget og undersøger sagen til bunds, siger Hanne Larsen fra Tønder Kommune til TV SYD.

Grænseværdien for forekomst af colibakterier er 1.000 enheder. Målingen viste, at grænseværdien er overskredet med 5.000 enheder, oplyser Tønder Kommune.

Allerede søndag er der taget nye prøver, og resultatet af denne ventes at foreligge midt på ugen. Resultatet bliver afgørende for, om man igen roligt kan springe i bølgerne, og Det Blå Flag atter kan gå tops.

Der er ikke konstateret problemer ved Sønderstrand på Rømø.