Al Gore og Connie Nielsen til Sønderborg

Connie Nielsen og Al Gore er med til at sætte fokus på bæredygtighed og socialt ansvar ved dansk prisuddeling.

Den danske Hollywoodstjerne Connie Nielsen, USA's tidligere vicepræsident Al Gore og prins Joachim er med til at dele priserne ud, når et stort arrangement i Sønderborg sætter fokus på socialt ansvar og bæredygtighed hos virksomheder og organisationer.

Bag arrangementet den 29. september står CSR Fonden, en nyere dansk fond, som arbejder for at udbrede kendskabet til disse begreber.

Connie Nielsen er netop blevet medlem af fondens bestyrelse. Hun sagde ja, fordi hun gerne vil være med til at sætte fokus på værdier, som hun finder væsentlige for, i hvilken retning verden efter hendes opfattelse bør bevæge sig.

- Jeg er overbevist om, at også mange danske virksomheder arbejder efter en dagsorden, hvor det ikke kun handler om at skabe profit, men også om at vise ansvar for samfundet og miljøet omkring os, siger den danskfødte skuespiller til Ritzau.

Connie Nielsens personlige engagement er i høj grad formet af de indtryk, hun fik, da hun opholdt sig i Kenyas hovedstad, Nairobi, i forbindelse med optagelserne til den danske film "Kidnappet".

- I det gigantiske slumområde Kibera så jeg, hvordan mennesker lever i dyb fattigdom og uden adgang til de mest basale nødvendigheder. Det berørte mig dybt, og jeg sagde til mig selv, at her måtte der være noget, jeg kunne gøre.

Rent drikkevand

Derfor stiftede Connie Nielsen Human Needs Project sammen med sin mand, trommeslager i Metallica Lars Ulrich, gode venner og folk fra erhvervslivet.

Det sker primært for at sikre beboerne i Kibera rent drikkevand og sanitære forhold, men også for at etablere et borgercenter, der blandt andet skal tilbyde voksenundervisning og mikrolån.

Det er en vigtig del af projektet, at indbyggerne uddannes til at tage sig af faciliteterne, ligesom der anvendes så meget lokal arbejdskraft som muligt.

- Og så skal vi vise beboerne den tillid, de aldrig er blevet mødt med før, slutter Connie Nielsen.