TV der bevæger dig

Aldersregel giver økonomisk lussing til sportsklubber

Grindsted Badmintonklub vil gerne have flere unge medlemmer.

For mange medlemmer over 25 år betyder færre penge i tilskud. Det er de godt trætte af i Grindsted Badmintonklub.

Det er en regel, der bliver håndhævet i mange syd- og sønderjyske kommuner, der volder sportsklubberne problemer. Den betyder, at kommunerne kan skære i tilskuddet, hvis der er for mange medlemmer, der runder de 25 år.

I Grindsted Badmintonklub er de lige nu tæt på at nå grænsen, og derfor frygter de, at miste et tilskud på godt 190.000 kroner årligt.

Det vil få store konsekvenser for klubben og betyde, at kontingentet skal hæves til det dobbelte, fortæller Erik Thøgersen, der er formand for klubben.

-Det er møgirriterende for os, fordi vi hvert år skal kæmpe for at få flere unge til at spille badminton, siger Erik Thøgersen til TV SYD.

Selvom flere kommuner bl.a. Varde og Vejle har valgt at afskaffe reglen, der skærer ned på tilskuddet, så er der foreløbig ingen planer om ændringer i Billund Kommune.

-Den regel er rigtig meget med til at understøtte, at vi er børnenes hovedstad og vi giver derfor de største tilskud til de klubber der har fokus på børn, siger Klara Lyskjær Noer, der er formand for Børne- og kulturudvalget i Billund Kommune til TV SYD.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden