Aldrig har de haft så travlt i Billund Lufthavn

Juli er den største måned i Billund Lufthavn. Men aldrig har de haft så travlt som i år, hvor rekord-mange flygtede fra den danske sommer.

I juli rejste 403.610 passagerer gennem Billund Lufthavn. Det er første gang i lufthavnens historie, at der har været flere end 400.000 passagerer på én måned.

- Vi havde regnet med en lille tilbagegang efter, at Ryan Air har nedlagt nogle ruter efter konflikten sidste år, siger lufthavnsdirektør Kjeld Zacho Jørgensen til TV SYD. Men nogle af de andre operatører, som er kommet til, har gjort det ualmindelig godt.

Lufthavnsdirektøren skønner, at Ryan Air ville have bidraget med ca. 15.000 passagerer mere – og så var resultatet blevet endnu flottere...

- Juli måned er den allertravleste måned på året. Og i år har den altså været ekstra travl, siger Kjeld Zacho Jørgensen. I forhold til tidligere år har trafikken været spredt mere ud over dagen, så de travle perioder har fordelt sig bedre.

- Nogle af selskaberne flyver med fly, som kommer udefra. Det vil sige, at de først har afgange fra kl. 10, 14 eller 18. Tidligere lå næsten alle afgange mellem kl. 6 og 8, og så var der sort af folk herude fra kl. 4 – specielt i weekenderne, siger direktøren til TV SYD

Charter-trafikken og udenrigsruterne steg begge med tre procent.  241.054 fløj med udenrigsruterne, mens 149.735 tog på charter-ferie via Billund.

Indenrigsruterne er med 12.259 passagerer steget med en femtedel.