Allan knokler for kandidaterne

Det er ikke kun kandidaterne, der har travlt under valgkampen. Bag dem er en hær af partisoldater, der knokler for at få det hele til at køre rundt.

Plakater skal hænges op, roser skal hentes, og en valgcafé skal passes. Allan Lausten har nok at se til, selvom hans ansigt ikke er på valgplakaterne.  

Han er medlem af Socialdemokratiet i Sønderborg partiforening, og sammen med andre ildsjæle knokler han under valgkampen. 

quote

De frivillige er guld værd. Vi kan slet ikke gennemføre sådan en valgkamp, uden der er en hel masse menige medlemmer, der tager fat.

Erik Lauritzen, borgmester (S), Sønderborg Kommune.

- Jeg har altid været et fællesskabsmenneske, hvor man i et fællesskab arbejder om et fælles mål. Hvis man er fodboldtræner, vil man gerne have, ens hold vinder. Her vil vi også gerne have, at holdkaptajnen fortsætter med at være holdkaptajn, siger Allan Lausten til TV SYD.

Sammen med en masse andre frivillige hjælper Allan Lausten med mange praktiske ting under valgkampen. Han har blandt andet været med til at lave Socialdemokratiets valgcafe i Sønderborg. 

- Hvis der ikke var frivillig arbejdskraft, ville vi ikke have den her valgcafé. Så skulle hver kandidat organisere det selv, siger Allan Lausten.

Borgmester: De frivillige er guld værd

Selvom der er mange ting, kandidaterne fra de forskellige fløje ikke er enige om under valgkampen. Så er Sønderborgs borgmester og spidskandidaten fra Venstre enige om, hvad kandidaterne betyder.

- Det betyder faktisk alt for valgkampen. De frivillige er det kit, der binder det hele sammen. Det er dem, der hænger i lygtepælen, deler valgfoldere ud og alle de praktiske ting, der er umulige at lave, hvis man selv skulle gøre det som kandidat, siger Peter Hansen, der er spidskandidat for Venstre i Sønderborg, til TV SYD.

- De frivillige er guld værd. Vi kan slet ikke gennemføre sådan en valgkamp, uden der er en hel masse menige medlemmer, der tager fat, siger Erik Lauritzen, borgmester (S), Sønderborg Kommune, til TV SYD.

Lige nu har Allan Lausten ikke selv overskuddet til at stille op til kommunalvalget. Men han afviser ikke, at hans ansigt er på valgplakaten om fire år.

- Hvis jeg selv skulle blive kandidat en dag, så håber jeg, der er nogle, der vil hjælpe mig, siger Allan Lausten.

Hvis du vil blive klogere på, hvem du skal stemme på til kommunalvalget, så tag kandidattesten her