Alle cyklister kan være med til DM i holdløb

Den 21. juni går det løs i Horsens med det første DM i holdcykelløb, der er åben for alle. Det vil sige, at alle, der kan samle et hold på fire ryttere (for kvinder) og seks ryttere (for alle øvrige klasser) kan deltage under samme forhold, som de bedste danske teams, og dermed måle sig direkte med den danske elite.

DM i holdløb i Horsens er åbent for alle ? der ventes op mod 500 ryttere til start.

DM i holdløb arrangeres af DCU og afvikles på en 44,4 km lang rute i og omkring Horsens med start og mål ved Forum Horsens, og foreløbig har 32 hold tilmeldt sig den åbne klasse, som skal gennemkøre ruten på lige fod med eliteryttere, U19-ryttere samt børne- og ungdomsryttere fra cykelklubberne.

Og selvfølgelig stiller værtskommunen også med et hold ? nemlig seks cykelglade mænd, der har mod på at afprøve egne evner i forhold til absolutte danske cykelelite.

- Vi glæder os til udfordringen, og selvom vi ?bare? er motionister, bliver det spændende at prøve vores form af mod eliten, lyder det samstemmende fra de seks ?kommune?-cyklister.

De understreger dog, at de også gerne vil prøve kræfter med hold fra andre kommuner.

- Vi har arbejdet med ideen i et par år, og i forbindelse med, at vi i DCU har iværksat det store breddeprojekt, der skal gøre os attraktive for cykelryttere på alle niveauer, har vi besluttet at 2014 er året, hvor ideen bliver søsat, og der åbnes for deltagelse af motionister og firmacykelhold, siger Danmarks Cykle Unions sportschef Lars Bonde.

Der har foreløbig været stor interesse for nyskabelsen ? men der er fortsat plads til flere hold i den åbne klasse, og tilmelding kan stadig nås på DCU?s hjemmeside - fristen er den 16. juni.