Alle mener noget om prins Henriks overraskende udmelding

I går meddelte kongehuset, at prinsen ikke ønsker at blive begravet sammen med dronning Margrethe. Den besked har skabt overskrifter både i ind- og udland, - også i Gråsten, hvor dronningen lige nu holder ferie uden sin mand.

I går meddelte prinsen, at han ikke ønsker at blive begravet sammen med Dronning Margrethe i Roskilde Domkirke, fordi han er ikke er tilfreds med sin position i den kongelige rangorden. 

quote

Jeg synes, der er alt for meget grim snak imod ham, men det her er altså for meget.

Helene Jørgensen, pensionist, Broager

De tre søstre Dronning Anne-Marie, prinsesse Benedikte og dronning Margrethe og en kongelig gravhund kom frem på trappen på Gråsten Slot i forbindelse med vagtskiftet, men prins Henrik var der ikke.
De tre søstre Dronning Anne-Marie, prinsesse Benedikte og dronning Margrethe og en kongelig gravhund kom frem på trappen på Gråsten Slot i forbindelse med vagtskiftet, men prins Henrik var der ikke.
Foto: Kristoffer Hauervig Frederiksen, TV SYD

I dag kalder aviserne det for alt fra 'Henriks hævn' - 'Kongehus i krise' - 'Til døden jer skiller' - 'Uværdig afslutning'.

quote

Jeg synes ikke, han kan være det bekendt over for dronning Margrethe.

Malene Mann Christiansen, student, Odense

Lige nu holder dronning Margrethe og dele af den kongelige familie ferie i Gråsten, men prins Henrik er ikke med, og også ude i byen udløser hans melding om ikke at ville ligge ved siden af sin kone i Roskilde Domkirke blandede følelser.

- Jeg synes, der er alt for meget grim snak imod ham, men det her er altså for meget, mener pensionist Helene Jørgensen.

- Min umiddelbare reaktion er, at jeg synes han skal have lov til at gøre, hvad han vil. Han er en ældre herre og måske har han brug for ro og fred, og derfor synes jeg det er ok, siger Lasse Andersen.

quote

Min umiddelbare reaktion er, at jeg synes han skal have lov til at gøre, hvad han vil. Han er en ældre herre, og måske har han brug for ro og fred.

Lasse Andersen, maskinoperatør, Vamdrup

- Jeg synes ikke han kan være det bekendt over for dronning Margrethe, og han burde tage det som en meget stor ære og komme til at ligge sammen med andre kongelige, og det er jo en lang historie bag, mener den nybagte student Malene Mann Christiansen.