Alternativ sorgbehandling: Lægen udskrev en recept på musik

Da sanger og sangskriver Michael Lund i 2016 mistede sin søster til kræft, fik han ordineret en alternativ sorgbehandling.

Michael Lunds liv har altid været fyldt med musik. Men for et kort øjeblik stoppede musikken, da hans storesøster Anne-Dorthe Lund blev ramt af kræft.

quote

Jeg kom ud fra apoteket en dag, og stod der med min lille pose, og så var det som om, det hele gik i sort. Det var som om min krop ikke kunne bevæge sig. Jeg anede ikke, hvad jeg skulle, og så lagde jeg mig på sofaen.

 Michael Lund, sanger og sangskriver, Vejle

Efter fire uger med kræft bukkede Anne-Dorthe Lund under for sygdommen, og den 2. februar 2016 døde hun på hospice.

Det var Micael Lund, der tog sig af de praktiske opgaver, da Anne-Dorthe døde. Men da hverdagen igen meldte sig, ramte sorgen og savnet Michael Lund som et lyn fra en klar himmel:

- Jeg kom ud fra apoteket en dag, og stod der med min lille pose, og så var det som om, det hele gik i sort. Det var som om min krop ikke kunne bevæge sig. Jeg anede ikke, hvad jeg skulle, og så lagde jeg mig på sofaen.

Musik som terapi

Efter et par dage på sofaen kontaktede Michael Lund sin læge, som med det samme sygemeldte ham med sorgrelateret stress, og han fik besked på kun at gøre noget, der gjorde ham glad:

quote

Jeg fik faktisk en lægeerklæring på, at lægen anbefalede at jeg spillede, for ellers kunne jeg jo godt have fået problemer med mit andet arbejde

 Michael Lund, sanger og sangskriver, Vejle

- Jeg fik faktisk en lægeerklæring på, at lægen anbefalede at jeg spillede, for ellers kunne jeg jo godt have fået problemer med mit andet arbejde.

Udover musikken kom Michael Lund i et terapiforløb i Kræftpatienternes Hus i Vejle. Det er et gratis tilbud Kræftens Bekæmpelse har til pårørende, og her kan man komme direkte ind fra gaden. 

- Der kom en sød og rar dame og tog imod mig, og stillede alle de rigtige spørgsmål. Det var både ubehageligt og helt fantastisk, og det har sammen med musikken hjulpet mig, fortæller Michael Lund.