Alternativet er nu klar med sine kandidater

Uffe Elbæks nystartede parti, Alternativet, er klar til det snarligt kommende Folketingsvalg og har nu også sine kandidater på plads i Sydjyllands Storkreds

Spidskandidat er Kim Hyttel, der er lærer og bosat på Engelsholm Højskole ved Bredsten vest for Vejle.

Han glæder sig over, at flere meningsmålinger har givet Alternativet mellem 1,1 og 2,2 procent af stemmerne, hvis der var valg i disse uger.

Skal man alene tro en meningsmåling foretaget af YouGov får Alternativet 2,2 procent af stemmerne, hvilket er over spærregrænsen og altså nok til at komme i folketinget.

Kim Hyttel er dog godt klar over, at der er lang vej endnu, hvis det skal lykkes det nye parti at blive valgt ind.

- Jeg stiller op, da jeg ikke føler, at jeg kan tillade mig at kritisere den nuværende politiske konsensus, uden selv at byde ind, siger 61-årige Kim Hyttel om sit kandidatur.

Han har ikke tidligere været aktiv i partipolitik. Kim Hyttel er overbevist om, at det nye parti også kan trække stemmer udenfor cafemiljøerne i København og Århus ? og derfor også i den landboprægede sydjyske storkreds:

Det mange kalder udkantsdanmark kan efter vores opfattelse vise sig at blive dynamoen i en tiltrængt grøn omstilling af vores samfund, siger Kim Hyttel.