TV der bevæger dig

Alzheimerforeningen: Sydjyske kommuner bedøver de demente

Formand for Alzheimerforeningen Nis Peter Nissen er nervøs for at de fire sydjyske kommuner bruger antipsykotisk medicin til at bedøve de demente.

Nis Peter Nissen, der er formand for Alzheimerforeningen, er meget bekymret over den store brug af antipsykotisk medicin i fire sydjyske kommuner.

Varde, Esbjerg, Billund og Vejen kommune behandler mere en hver tredje demente med antipsykotisk medicin. Det viser et studie fra Videnscenter for Demens. Det er over landsgennemsnittet, og ifølge formanden for Alzheimerforeningen meget bekymrende.

- Når vi ser det forbrug af medicin, som vi gør i jeres område, så bliver vi meget nervøse for, at man simpelthen bruger medicinen til at bedøve de demente, fordi bemandingen er for dårlig, siger formand for Alzheimerforeningen Nis Peter Nissen til TV SYD.

Han mener, at man i langt højere grad bør forebygge, da der kan være alvorlige bivirkninger ved brugen af antipsykotisk medicin. I en vejledning fra Sundhedsministeriet står ligeledes: "Demente patienter skal som udgangspunkt ikke behandles med antipsykotiske lægemidler, da der er markant øget risiko for alvorlige bivirkninger."

- Tallene fra hele landet viser at der tydeligvis ikke er styr på det, siger Nis Peter Nissen til TV SYD.

Han mener, at kommunerne har et ansvar for at ændre kulturen omkring brugen af medicin, men han efterlyser også en national indsats.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden