TV der bevæger dig

Alzheimerforeningen: Syg medicinerings-kultur i fire kommuner

01:50

Varde, Esbjerg, Billund og Vejen behandler hver tredje demente med antipsykotisk medicin, viser nye tal. Det vidner om en syg medicinerings-kultur, mener Alzheimerforeningen.

Et nyt studie fra Videnscenter for Demens viser, at Varde, Esbjerg, Billund og Vejen medicinerer hver tredje demente med antipsykotisk medicin, hvilket er over landsgennemsnittet. 

Formanden for Alzheimerforeningen, Nis Peter Nissen, mener, at det er foruroligende. Og han frygter, at der har udviklet sig en kultur, hvor man er for hurtige til at udskrive medicin.

- Vi frygter, at der har udviklet sig en kultur, hvor man i stedet for at forebygge, at den her medicin bliver nødvendigt, så tyer til receptblokken først, siger Nis Peter Nissen.

Ifølge ham er der ikke medicinsk grund til at tro, at mennesker i Varde, Esbjerg, Billund og Vejen er mere urolige eller angste end mennesker, der bor i Skanderborg.

- Det er lægen, der har ansvaret for ordineringen, men det er ofte på en anbefaling fra det personale, der er på et plejehjem. Det er der, vi synes, at kommunerne skal kigge efter, om der er en kultur, der forebygger frem for at ty til receptblokken først, siger han.

Ifølge Alzheimerforeningen skal sundhedsministeren på banen.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden