Amalienborg genopbygges

383 Lego-fans fra hele verden mødes i denne weekend i Skærbæk Fritidscenter for at udveksle klodser og klods-erfaringer.

Midt i en af de to haller er et byggehold på fem i fuld gang med at bygge Amalienborg.

I Lego.

Det har taget dem omkring et år at bygge det. Nu pakker de det ud som præfabrikerede elementer, for at det ikke skal tage ”en evighed” at sætte det op igen.

Så nu tager det ”kun” 8-10 timer at bygge lille Lego-Amalienborg. Med det hele – for byggeriet omfatter også den nærliggende park, kanaler og Operaen – regner byggeholdet med, at de har brugt halvanden million klodser.

- Jeg har altid drømt om at bygge det her, men aldrig haft klodser nok, siger Rasmus Ansbjerg fra Horsens.

Han flankeres af Brian Albrechtsen fra Vejle. Han er tømrer. Klaus Hansen fra Vejle. Han er elektriker. Trine Jensen, der er ingeniør og kommer fra Ishøj og endelig Morten Dalermoen fra Kongsberg i Norge. Han er leder ad en sundhedsafdeling i en kommune.

Til daglig står Amalienborg pakket ned i Box-It i Kolding. Det vejer cirka 1 ½ ton. Fylder to flyttebiler og som det står i Fritidscentret, fylder det 40 kvadratmeter.  

Deres version af Amalienborg har været på turne både herhjemme og i Norge.

Deres byggeri får da også mange anerkendende blikke og ord med på vejen her i Skærbæk Fritidscenter, hvor Lego-fans fra hele verden er dukket op.

Her er fans fra f.eks. Brasilien, Hong Kong og Australien. Det er 11. gang det specielle arrangement holdes i Skærbæk. Denne gang har det tiltrukket 383 fans til den sønderjyske by.

Dyrt at bygge Amalienborg? Byggeholdet vurderer, at de nok har brugt 400.000 kr. i alt tilsammen.