Ambulancen er hurtigere fremme end for et år siden

Ambulancerne i Region Syddanmark rykker i gennemsnit et halvt minut hurtigere ud, end de gjorde under ambulanceselskabet Bios.

I maj, juni og juli tog det i gennemsnit 7,7 minutter for en syddansk ambulance med blå blink om at nå frem. Det er gennemsnitlig mere end et halv minut hurtigere end de samme måneder sidste år. Det viser tal, som blev fremlagt i det præhospitale udvalg i dag.

I maj, juni og juli sidste år var det selskabet Bios, der stod for ambulancekørslen i Region Syddanmark. Det er nu et år siden, de blev erklæret konkurs og overtaget af regionens eget selskab Ambulance Syd og af Responce, der kører i Trekantområdet. Det forbedrede responstid gælder begge selskaber. 

- Det er et udtryk for, at vi har fundet stabilitet i det nye selskab og et bevis på, at vi kan køre ambulance, siger Thyge Nielsen (V), der er formand i Region Syddanmarks præhospitale udvalg, til TV SYD.

Det er Region Syddanmark, der står bag vurderingen af tallene. Både i år og sidste år, da det var Bios, der blev vurderet. 

- Vi har brugt præcis den samme metode til at vurdere responstiderne i år som vi brugte ved Bios sidste år, siger Thyge Nielsen. 

Resultatet er det bedste siden 2013, oplyser formanden. Og han er tilfreds med den fremgang, der er sket det sidste år i ambulancekørslen i regionen. 

- Vi har nu det fulde antal medarbejdere, og vi er i en god udvikling, siger Thyge Nielsen. 

Men han forventer dog ikke, at responstiderne bliver kortere endnu.

- Jeg tror, vi er der, hvor vi ikke kan komme længere ned. Nu er sommeren jo en taknemlig måned. Til vinter, kan vi nok ikke holde helt så korte responstider, siger han.