TV der bevæger dig

Ambulancesag koster regionen millioner

Bios ambulancer Foto: Pernille Keller Sand, TV SYD

Region Syddanmark bekræfter over for TV SYD, at regionen har brugt 6,9 millioner kroner på juridisk rådgivning i ambulancesagen.

Næsten syv millioner kroner har Region Syddanmark indtil videre brugt på juridisk bistand fra kammeradvokaten i forbindelse med ambulancesagen. Det bekræfter regionsrådsformand Stephanie Lose onsdag over for TV SYD.

- Jeg synes, det er mange penge. I dette tilfælde er det dog engangsudgifter, som vi kan håndtere. Og det er også sådan, at vi løbende bare trækker Bios i deres betaling, fordi de ikke leverer fuldt ud, det de skal. På den måde har vi også engangsindtægter den anden vej, siger regionsrådsformand Stephanie Lose (V) om beløbet til TV SYD.

Det er især forholdet til ambulanceoperatøren Bios, der har kostet Region Syddanmark penge i juridisk rådgivning, mens omkring en tredjedel af pengene dog er gået til Falcks klagesag, da de tabte udbuddet i regionen.

Stephanie Lose understreger, at de omkring syv millioner kroner samtidig skal ses i lyset af, at regionen samlet set over ti år sparer omkring 650 mio. kr. på ambulancekontrakterne.  

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden