TV der bevæger dig

Amin Skov: Jeg bøjer mig aldrig

Amin Skov vil beholde sine ansatte på Krifas overenskomst. Han vil ikke bøje sig for 3F.

Selv om 3F fortsat kan lave blokader mod Restaurant Vejlegården, har restauratør Amin Skov ikke planer om at lade sine ansatte gå over på en overenskomst under 3F.

Det siger han, efter Arbejdsretten har kendt blokader mod Vejlegården for lovlige.

- Det er helt udelukket, at jeg tegner overenskomst med 3F. Jeg kan ikke forhandle med en organisation, hvis motto er: Ret ind, kæft, trit og retning. Det er ikke en organisation, jeg har lyst til at støtte i 2012, siger Amin Skov.

Restauratøren er meget skuffet over, at Arbejdsretten i det store hele kendte konflikten, der har kørt mod Vejlegården siden marts, lovlig.

Eneste undtagelse er 3F's opfordring til kundeboykot via bannere og løbesedler, samt blokaden af afhentning af organisk affald.

- Det er en stor skuffelse, at Arbejdsretten ikke kan differentiere mellem virksomheder med en god landsdækkende dansk overenskomst og polske tilstande, siger Amin Skov.

3F kan nu køre konflikten videre mod restauranten - i håb om at Amin Skov vender tilbage til forhandlingsbordet. Men Amin Skov har ikke tænkt sig at føje 3F's krav.

- Så længe det står i loven, at jeg frit må vælge, hvilken overenskomst jeg vil have, så kan jeg ikke se, at der er nogle problemer, siger han.

Restauratøren har endnu ikke taget stillig til, om han vil gå rettens vej for at få erstatning for de penge, han har tabt på grund af konflikten:

- Det er hårdt for en virksomhed af vores størrelse. Vi tjener på et år det, 3F i Vejle får i kassen på en måned. Det kan godt være, at det er en lovlig konflikt. Men tænk på konsekvenserne for mig, min familie og mine medarbejdere, siger han.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden