AMU-Vest: Vi lukker, hvis ikke politikerne griber ind

AMU-Vest i Esbjerg står til at lukke, hvis ikke politikerne skrider ind. Det skriver bestyrelsen i et brev til politikerne på Christiansborg.

AMU-Vest i Esbjerg tilbyder både AMU-kurser og EUD-uddannelser til dem, der vil være fx struktører eller chauffører. 

Men nu er det måske snart slut. 

I et brev, der er stilet til både lokale politikere i Esbjerg og Varde Byråd og til politikerne på Christiansborg, beder skolen om hjælp. Ellers må den lukke, er konklusionen i brevet. 

I brevet gennemgår skolens bestyrelse de forskellige muligheder, der kunne være for at redde skolen - og afviser dem en efter en.

- På trods af besparelser og forsøg på at finde nye markeder, så har økonomien udviklet sig negativt. Der er ingen tegn på bedring, står der i brevet.

Samtidig fortæller bestyrelsen i brevet, at Undervisningsministeriet har lovet at yde et lån, men skolen takker nej med den simple begrundelse, at der ingen mulighed er, for at betale pengene tilbage igen.

Heller ikke fusioner eller samarbejde med andre aktører er en mulighed, står der i brevet. - Alle bevæger sig væk fra voksen- og efteruddannelsesområdet, forklarer bestyrelsen i brevet. 

I løbet af de sidste ti år, er antallet af elever på skolen faldet fra 16.444 i 2006 til 9720 elever i 2016.

Sidste år havde skolen et underskud på 4,4 millioner kroner, og året før var tallet 3,2 millioner.

Og nu beder skolens bestyrelse altså politikerne om hjælp. 

I brevet står der, at skolen har brug for at direkte økonomisk tilskud. Hvis ikke det sker, - så vil det være nødvendigt at lukke skolen ned forholdsvis hurtigt, for at minimere tab hos kreditorer mv. står der i brevet.

Med brevet følger en invitation til at deltage i et møde om skolens fremtid. Det finder sted d. 9. oktober på AMU-Vest i Esbjerg.