Kaotisk ambulanceudbud blåstemples

Det var ikke regionens udbud, der var årsag til de mange problemer, der opstod, efter Bios overtog ambulancedriften i regionen efter Falck. Sådan lyder evalueringen fra analyseinstituttet Kora.

Hverken politikere eller embedsfolk var skyld i, at udbuddet af ambulancedriften i Region Syddanmark blev en noget uskøn affære. Det skriver Ritzau efter analyseinstituttet Kora har undersøgt regionens udbud. 

- Overordnet peger Koras undersøgelse på, at Region Syddanmark tog relevante hensyn til de særlige forhold på markedet for ambulanceoperatører og gennem markedsdialog og delvis reorganisering af området fik muliggjort konkurrence, står der i evalueringen.

Den tilføjer dog enkelte "læringspunkter". Blandt andet bør regionen ved fremtidige udbud være bedre til at oplyse om forholdene på det danske arbejdsmarked, skriver Kora.

Selv om rekruttering var et problem for Bios, finder Kora, at regionen gjorde, hvad den kunne for at løse problemet.

- Nu ved vi mere efter forløbet med Bios. Skulle vi gentage det i morgen - og det skal vi ikke - ville der være ting, vi skulle gøre anderledes, siger Stephanie Lose til Ritzau.

Evalueringen gennemgår, at Falck under udbuddet blev vurderet som bedst på kvalitet og forsyningssikkerhed. Falck tabte dog til Bios, fordi prisen var "noget højere".

Læs hele analysen her