Andreas bruger Caminoen på Haderslev Næs som terapi

Syv landsbyer er gået sammen om 95 kilometer vandre- og cykelsti mellem syv kirker på Haderslev Næs samt Haderslev Domkirke og Hertug Hans Kirke.

Til sommer får Sønderjylland sin helt egen kulturhistoriske oplevelsesrute Camino Haderslev Næs. En dansk pendant til den berømte spanske vandrerute Caminoen.

En af initiativtagerne til projektet, der har været undervejs siden 2013, er Andreas Nielsen, der er pensioneret skolelærer fra Øsby.

Han vandrer rigtig meget, og har blandt andet gået den berømte spanske Camino De Santiago de Compostella. I den lange udgave på 800 kilometer.

quote

Det at bevæge sig ude i det fri, gør noget ved mennesket som sådan i almindelighed. Man bruger det også rent terapeutisk.

Andreas Nielsen, pensioneret lærer, Øsby

- Natur i sig selv, uanset om det er Spanien eller herhjemme, det er bare flot, siger Andreas Nielsen til TV SYD på dagens tur langs den sønderjyske Camino.

Ruten er på 95 kilometer med ni kirker som fikspunkter - fra Haderslev Domkirke til Hertug Hans Kirke og videre rundt på næsset for at slutte ruten tilbage i Domkirken.

Ikke kun kirkerne, men også selve ruten, er ifølge initiativtageren godt for sjælen.

- Det at bevæge sig ude i det fri, gør noget ved mennesket som sådan i almindelighed. Man bruger det også rent terapeutisk. Det er jo ikke nogen ny opfindelse. Kirkegaard har for flere hundrede år siden fundet ud af, at det er sagen at gå, forklarer Andreas Nielsen. 

Men der er dog alligevel forskel på Spanien og Danmark.

- Selvfølgelig er det enestående at gå over Pyrenæerne. En fantastisk natur. Der bliver det her lidt mere kolonihaveagtigt i nogle områder, slutter Andreas Nielsen.